26.7.14

Maionese de Manjericão | Basil Mayonnaise

Adoro maionese e se for caseira, melhor ainda! Para uma entrada, uma salada ou simplesmente com tostas, esta maionese de manjericão feita com azeite virgem de boa qualidade é divinal!

I love  mayonnaise and if it's homemade, even better! For an entry, a salad or simply on toast, this basil mayonnaise made ​​with virgin olive oil of good quality is divine!



INGREDIENTES
INGREDIENTS
-2 Gemas
-1 Colher de sobremesa de Mostarda de manga ou outra
-1 Colher de café de Sumo de Limão
-5 Folhas de Manjericão fresco
-1 Pitada de Sal
-1/2 a 1 copo  de Azeite

-2 Egg yolks
-1 Tsp Mango mustard or other
-1 Coffee spoon of Lemon juice
-5 Leaves of fresh Basil
-1 Pinch of Salt
-1/2 to 1 cup of Olive oil



PREPARAÇÃO
- Juntar num copo alto, as gemas, o sal, a mostarda, o manjericão e o sumo de limão
- Bater com a varinha mágica, adicionando o azeite em fio até atingir a consistência de maionese
- Servir com tostas ou numa salada com atum.

PREPARATION
- Add into a tall glass, egg yolks, salt, mustard, basil and lemon juice
- Beat with the magic wand, adding the olive oil, with very carefull, in wire until it reaches the consistency of mayonnaise
- Serve with toast or in a salad with tuna.